#21 Bohusleden del 2 och Göteborgsvarvet.

Nu har det gått ett tag sedan sist och inte har man legat på latsidan (jo, kanske ibland). Jag har i alla fall hunnit ge mig ut på en tvådagarstur på Bohusleden. Tanken var att ta vid där jag sist bröt p.g.a sjukdom, i Uddevalla, och springa till Fontin. Totalt blir det cirka 90 km. Så en arla lördag morgon för några helger sedan klev jag upp ur sängen. Till frukost åtnjöt jag Eluid Kipchoges försök att ”break 2” någonstans på en racerbana i Italien (Breaking 2 är Nikes reklamjippo för sina nya skor; tre väl meriterade löpare skulle med hjälp av väder, ingenjörer, tränare, goda förutsättningar och fysiologer springa ett maraton på under två timmar(!)! Eluid Kipchoge var den starkaste och susade över mållinjen på makalösa 2:00:25. H.A.R.R.E.G.U.D, vad fort! På grund av omständigheterna kring loppets genomförande så räknas det väl inte som världsrekord (som ligger på 2:02:57) men ändå. Hursomhelst, jag satte mig på tåget och på bussen till Uddevalla väl peppad av Eluids just genomförda stordåd. Jag började lite långsammare än hans kilometertempo på 2:51 men jag hade det okej ändå.

Tanken var att springa lite drygt halva sträckan första dagen (50+ km) och resterande del dag två. Allt flöt på som smort och trots att jag var SÅ NÄRA att trampa rakt på en huggorm när jag ”flög” fram genom skogen så klarade jag att ta mig till platsen för det tänkte nattlägret. Denna plats var inte alls så fin som jag tidigare föreställt mig i mitt huvud dock, och jag hade kommit fram tidigare än väntat. Kroppen kändes bra så jag bestämde mig för att fortsätta. Jag lunkade på fortsatt på genom Svartedalen och några rejält kuperade etapper. Slutligen landade jag vid undersköna Bottenstugan och dess vindskydd runt 19:30 på kvällen. Den totala dagsetappen landade på 65 km. Så långt har jag aldrig sprungit tidigare. Kroppen kändes kanon, bortsett från en rejäl blåsa på ena stortån (det visade sig senare att jag hade tagit fel skor, nämligen ett par som är en storlek för små. Hoppas det var orsaken). Jag hade helgen innan spenderat några dagar och nätter i ett vindskydd i Svartedalen och då fanns inga mygg. Jag satsade således på att sova i vindskydd även denna natt. Det skulle jag kanske inte ha gjort. Det var varmt och myggen var hungriga. Resultatet av detta blev att jag var tvungen att ligga helt nerpackad i en svinvarm sovsäck eller ligga endast halvt nerpackad och bli uppäten. Jag var för trött för att sätta upp tältet när jag insåg misären en bit in på natten. Jaja, jag klarade mig och fick några timmars sömn till slut.

Med tanke på att första dagsetappen blev så pass lång så återstod bara 25 kilometer att för dag två. Det kändes ganska skönt, för även om kroppen kändes frisk och pigg på kvällen igår så var den betydligt mer sargad idag. Väl framme i Fontin i Kungälv gick jag till närmsta grill och köpte mig en go hamburgare innan jag smutsig och dan satte mig ner hos de mer civiliserade människorna på Grön Express. En riktigt bra träningshelg fick jag och nu kvarstår 70 kilometer på Bohusleden för en tur nästa gång. Dessa flerdagarsturer är väldigt bra förberedelser märker jag. Inga problem med löparknä heller – mycket positivt! Men jag saknade sällskapet av Joakim från sist.

I veckan sprangs också Stafettvarvet (5 personer x 3,7 kilometer) och jag kunde konstatera att jag efter allt distansnötande inte alls kan springa snabbt längre – föga förvånade dock. Och i helgen ser vi fram emot Göteborgsvarvet i vrålhetta (27 grader vittnas det om!). Med tanke på min nuvarande tröskeluthållighet så blir målet att springa ett behagligt lopp. Det känns gött i de somriga vädret som SMHI vittnar om.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s