Om och varför.

fjallkarta-bannerredigerad

Denna blogg startades i december 2016. Det var i samband med att jag bestämde mig för att ge Gröna bandet ett försök, löpandes. Gröna bandet innebär att man med så få motordrivna hjälpmedel som möjligt tar sig längs hela svenska fjällkedjan (och passerar väster om, eller igenom, sex bestämda geografiska platser). Det är cirka 1300 km – från Grövelsjön till Treriksröset, eller tvärtom. Gröna bandet är inget lopp utan mer en organisation som vurmar ”För främjandet och utvecklingen av långa, hållbara turer i våra skandinaviska fjäll”.  

Jag är en helt vanlig löpare som fram tills nu fokuserat min löpning på distanser upp till maraton. Inte nödvändigtvis bara asfaltslopp, även om de varit överrepresenterade, men också ett och annat terränglopp. Utöver löpningen så har jag dock ett intresse för vandring i fjällen, eller i naturen generellt för den delen. Att genomföra just Gröna bandet är någon form av ultimat blandning av dessa intressen, därav kommer fokus nu bli på att springa långsamt, länge, långt och mycket. Istället för kort och mitt snabbaste.  

Detta är ju inte heller bara en sammanslagning av vandring och löpning. Det är ju också ett äventyr! När jag i november fick nys om Gröna bandet, som kanske är det mest spektakulära äventyret Sverige bjuder på, så har jag inte kunnat släppa det ur mina tankar. Snart efter började jag på riktigt planera för ett genomförande. Ingen vet hur det kommer gå men med förberedelser i både praktiken (träning) och i teorin (planering) så ska jag skapa mig bästa möjliga förutsättningar. Start planeras sommaren 2017.

En lite närmare förklaring om Gröna bandet finns att läsa här.